Audi otkrio novi A8: Ovo je najnapredniji auto na svijetu

Audi otkrio novi A8: Ovo je najnapredniji auto na svijetu
Audi otkrio novi A8: Ovo je najnapredniji auto na svijetu
User Rating: 5 (1 votes)

 

 

Audi se želi transformirati u premium digitalnu automobilsku kompaniju, a novi A8 koji je danas predstavljen u Barceloni prvi je korak prema tome

Novi Audi A8 je bez sumnje trenutno najnapredniji auto na svijetu. Nova generacija koja je danas predstavljena na spektakularnom Audi summitu u Barceloni, na kojem smo bili i mi, donosi neke tehnologije koje do sada nisu viđene u svijetu automobila.

A8 donosi tehnologiju autonomne vožnje treće razine te može uz pomoć kamere, radarskih, ultrazvučnih i laserskih senzora voziti potpuno samostalno pri brzinama do 60 km/h, sam potražiti slobodno mjesto u garaži i ili parking na cesti. Ovo je prvi auto na svijetu koji je unaprijed razvijen za tehnologije samostalne vožnje, a njih će Audi kroz godine unaprjeđivati sve do razine samostalne vožnje u svim uvjetima, pa i pri visokim brzinama na autocestama.

 

U pogledu luksuza apsolutna novost je stražnje sjedalo koje uz klasičnu masažu nudi i funkciju grijanja te masaže stopala!

I ovjes je uvjerljivo najnapredniji od svega sto smo do sada vidjeli. Aktivni ovjes može samostalno dizati i spuštati svaki kotač što omogućava do sada neviđenu razinu udobnosti.

 

 

 

 

Za početak nudit će se samo V6 motori, dizel s 286 i benzinac s 340 KS, a kasnije stižu V8 dizel s 435 KS, V8 benzinac s 460 KS i W12 model za sada nepoznate snage. Svi ovi motori bit će opremljeni takozvanim mild hybrid sustavom zbog kojeg će auto moći krstariti potpuno ugašenog motora i regenerativnim kočenjem. Tu je i klasični plug in hibrid s 449 KS.

Novi Audi A8 na naše tržište stiže u siječnju 2018. a cijena se za sada još ne zna.