iOS 9 donosi još bolju bateriju

iOS 9 donosi još bolju bateriju
iOS 9 donosi još bolju bateriju
User Rating: 0 (0 votes)

Apple je obećao da će baterija na iOS-u 9 trajati tri sata duže i to zbog uvođenja funkcije “low power mode”. Stiže i nova Siri kao i poboljšanje Appleove mape.

ios-9

Slaba točka svakog smartphonea i dalje je baterija. Znaju to i u Appleu pa su na svojoj WWDC konferenciji u ponedjeljak predstavili novu funkciju dodanu u nadolazeći iOS 9. Riječ je o “low power modeu” koji bi trajanje baterije mogao produžiti za tri sata.
Nije puno, ali čovjeka veseli, barem prvih nekoliko dana.
– Naša nova funkcija produžit će vijek trajanja baterije koristeći trikove za koje niste ni znali da postoje – rekao je Appleov inženjer Craig Federighi.
Federighi nije precizirao odnose li se ta tri dodatna sata na razgovore, surfanje preko 4G-a ili surfanje preko Wi-Fi-ja. Također, nije precizirao niti hoće li funkcija biti odmah uključena ili će za to postojati opcija u postavkama uređaja.
I Appleova Siri u iOS 9 dobit će nadogradnju pod nazivom Siri Proactive. Ona će odsad znati više o vašoj lokaciji i navikama, a koristi će vaša prijašnja pretraživanja kako bi vam dala bolje tj. “pametnije” rezultate.
iOS 9 donosi novi čitač vijesti po uzoru na Flipboard. Poboljšane su i Appleova Mape u kojima su dodane informacije o javnom prijevozu no još nije poznato za koje će sve gradove tu funkcionirati.
iOS 9 će od srpnja biti dostupan u beta verziji, a službena nadogradnja očekuje se na jesen. Novi iOS dobit će svi noviji uređaji, a od starijih “devetka” će stići na iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5s i iPad 2.