Mercedes predstavio supersportski AMG GT R

Mercedes predstavio supersportski AMG GT R
Mercedes predstavio supersportski AMG GT R
User Rating: 5 (1 votes)

Ulični trkač Dvosjed oduzima dah izgledom, dok ispod dugačke haube kuca sportsko srce od 577 konja

Spektakularnim performansom na Gudvud festivalu brzine u Engleskoj, u prisustvu prvaka Formule 1 Lewisa Hamiltona, “Mercedes” je premijerno prikazao novi sportski model AMG GT R. Ofarban u specijalnu zelenu boju “AMG green hell magno” i naoružan sa 577 “konja” i 700 Nm, ovaj hardcore sportaš spreman je privući zaljubljenike u ekskluzivne četvorotočkaše koji vole vrhunske performanse i brzinu.

amg-gt-r-foto-mercedes-00

Izmjene podređene brzini

Moćni AMG GT R olakšan je za 90 kilograma u odnosu na model AMG GT S, pa težina iznosi 1.554 kg. Osim toga, znatno je dorađen V8 biturbo motor od četiri litre, koji ima 74 konjske snage više od S inačica. Modificirani su i ovjes, ESP i kontrola trakcije, stavljene su snažnije kočnice i povećan trag kotača, naprijed za 46 milimetara, a natrag za 57 mm. Usavršen je i sedmostupanjski sportski mjenjač s dvostrukom spojkom, dok je potpuno nov ispušni sustav, koji ima 5,9 kg manje nego onaj u AMG GT S. Važna novost je i sustav zakretanja stražnjih kotača s dvostrukim režimom rada (ovisno o tome kojom se brzinom kreće automobil), koji omogućuje vrhunsku agilnost u zavojima.

Maska kao u 300 SL

amg-gt-r-foto-mercedes-3Vizualno, AMG GT R postao je agresivniji od bratskih modela. Dobio je značajne aerodinamičke dodatke od ugljičnih vlakana, od kojih su neki pokretni, prednji dio je kompletno izmijenjen i ima znatno veće usisnike za zrak, dok stražnjim dijelom dominiraju masivni trkački difuzor i novi spojler. Ipak, najznačajniji dizajnerski pečat je prednja maska, koja je urađena u retro stilu, kao u legendarnom modelu “300 SL Panamerikano”. Novina u unutrašnjosti su AMG sportska sjedala obložena vrhunskom napa kožom i “dinamika” mikrofibrom, kao i kotačić na središnjoj konzoli ispod ventilacijskih otvora, prenijet iz motorsporta, koji služi za postavljanje kontrole trakcije u devet različitih modova.