Policija u BiH otkrila 20 ilegalnih migranata

Policija u BiH otkrila 20 ilegalnih migranata
Policija u BiH otkrila 20 ilegalnih migranata
User Rating: 5 (1 votes)

 

 

 

Dvadeset osoba afroazijskog podrijetla predano je pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH koji su pokrenuli proces njihove readmisije u Srbiju

Vlasti Bosne i Hercegovine spriječile su u subotu ilegalni ulazak u zemlju 20 osoba afroazijskog podrijetla nedaleko od granice sa Srbijom i upozorile da početkom 2017. raste broj pokušaja ilegalnih ulazaka u Europsku uniju.

Pripadnici postrojbe granične policije Bijeljine, u suradnji sa službenicima Centra javne sigurnosti Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, otkrili su u jutarnjim satima u subotu dvije skupine ilegalnih migranata blizu Međunarodnog graničnog prijelaza Rača, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Dvadeset osoba afroazijskog podrijetla predano je pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH koji su pokrenuli proces njihove readmisije u Srbiju.

U veljači 2017. u ilegalnom prijelazu državne granice u devet slučajeva otkriveno je 13 državljana Pakistana, pet državljana Afganistana, tri iz Sirije, dva iz Alžira i po jedan državljanin Iraka, Irana i palestinskih područja.

Granična policija BiH rekla je da ni ta zemlje ni njoj susjedne nisu izložene masovnom migracijskom pritisku, ali da je aktualna situacija u Srbiji i Makedoniji, gdje dulje vrijeme boravi veći broj migranata, pokazuje da se traže alternativni pravci kretanja prema zemljama Europske unije, a jedan od tih pravaca uključuje BiH.

“Posljednji evidentirani slučajevi u veljači 2017. govore da migranti iz zemalja visokog migracijskog rizika u pojedinačnim slučajevima i manjim skupinama nastoje koristiti teritorij BiH kao tranzitno područje na putu prema zemljama EU”, navodi Granična policija BiH.

Foto: Ilustracija