Zašto žene varaju?

Zašto žene varaju?
Zašto žene varaju?
User Rating: 0 (0 votes)

Oba spola varaju podjednako, a žene to najčešće rade iz osvete ili zato što više ne poštuju partnera. One često traže osvetu nakon što otkriju da ih je partner varao.

Često se raspravlja o nevjeri i varanju, ali uglavnom o tome kako i zašto muškarci varaju. Ipak, varaju oba spola, i to podjednako.

Čak i u 21. stoljeću od žena se podrazumijeva da budu vjerne svojim partnerima, čak i ako im oni ne uzvraćaju istom mjerom.

Na mnogo načina društvo već stoljećima od nas očekuje da budemo lijepe i dobre te da se podredimo muškarcima i poštujemo njihove želje. Ipak, postoje žene koje se protive takvom društvenom stavu te kreću sasvim drugim putem. One varaju svoje muškarce i nije im žao zbog toga, a evo i zašto.

varanje-zeneOne to rade iz inata

Postoje žene koje traže osvetu nakon što su otkrile da im je partner bio nevjeran stoga varaju. I uglavnom to rade 10 puta bolje. Naime, ako žena ne želi da partner otkrije prevaru, on vjerojatno nikad ni neće saznati za njezinu nevjeru.

Varaju jer žele

Postoje žene koje, baš poput velikog broja muškaraca, naprosto ne mogu podnijeti monogamiju. One ne vide ništa loše u tome da imaju seks za jednu noć, unatoč tome što su u vezi. To su žene čiji seksualni apetit treba stalno hraniti i često žude za novim i uzbudljivim doživljajima. Nakon što su dulje vrijeme s jednim partnerom, seksualni im život postaje dosadan i predvidljiv što je za takve žene prava noćna mora stoga traže akciju i uzbuđenje u tuđem krevetu.

Ako im partner ne posvećuje dovoljno pažnje

Nekim je ženama potrebna povećana količina pažnje pa im je osobito teško ako im partner ne posvećuje onoliko vremena koliko im je potrebno. Stoga će naći drugog frajera koji će biti spreman i voljan ispuniti im tu prazninu. Možda zvuči bezosjećajno, ali takvim je ženama najvažnije da njihove potrebe budu zadovoljene.

Misle da će se tako zaštititi

Postoje žene koje varaju kako bi se ogradile od svojih emocija. Žene više ne žele biti krhke i ranjive, već postaju poput muškaraca. Traže vezu bez odgovornosti i obaveza jer ne žele biti povrijeđene.

To im je jedini izbor

Ima i onih dama koje se boje prekinuti vezu iz raznih razloga pa im nevjera ostaje kao jedini izbor. Bilo da je riječ o djeci, financijski razlozi ili je u pitanju nešto treće, one jednostavno ne mogu ostaviti partnera kojeg više ne vole pa svoje potrebe zadovoljavaju u naručju drugog muškarca.

Ne poštuju više svog partnera

Kad su poštovanje i povjerenje prema partneru bačeni kroz prozor, prilično je jasno da je takav odnos osuđen na propast. Jednom kad žena prestane poštivati svog partnera, postaje mnogo otvorenija prema drugim muškarcima s kojima lako i bez grižnje savjesti ulazi u različite odnose

Varaju jer žele prekid

Kako većina muškaraca ne može oprostiti prevaru, neke žene namjerno i svjesno varaju te na taj način svom partneru kažu zbogom.

Jeste li ikad prevarile svog partnera? Zašto?