Nema razloga za sram: “Navika” uz koju seks postaje bolji

0
4

Mnogo je načina na koje možemo poboljšati svoj seksualni život, a jedan od njih uistinu je jednostavan.

Istraživanja su pokazala da se mnoge žene ne usude stenjati tijekom seksa zbog osjećaja neugode i srama, iako osjećaju prirodnu potrebu za puštanjem glasa.

Da je stenjanje zapravo dobro i da može poboljšati seks te ga zato ni ne bismo trebali sputavati, dokazala je studija koju je objavio “Journal of Social and Personal Relationships”.

Za početak, postoji fizički razlog zbog kojeg je ono poželjno. Kada žena stenje tijekom seksa, otvara se njezino grlo i usporava disanje što dovodi do opuštanja mišića zdjelice, a to pak dovodi do boljeg orgazma. Neka istraživanja pokazala su da smo znatno slobodniji sa stenjanjem kad je naše seksualno iskustvo intenzivno, kaže dr. Laurie Mintz.

Dokazano je da puštanje glasa zapravo dodatno podiže osjećaj uzbuđenja, ali ne samo partnerovog nego i vašeg. Potvrdile su to mnoge žene koje kažu da ih često uzbuđuje upravo zvuk vlastitog glasa jer je stenjanje prirodni odgovor tijela na fizičke podražaje koji u nama pobuđuju seksualno zadovoljstvo.

Žene također stenju tijekom seksa kako bi komunicirale sa svojim partnerom i pokazale da uživaju u zadovoljstvu koje im partner pruža, pojašnjava Nicole Buratti, stručnjakinja za seks i terapeutkinja.

Naravno, postoje žene koje su tijekom seksa prirodno tihe i nemaju potrebu za stenjanjem. Stručnjaci savjetuju da nikad ne glumimo zadovoljstvo i ne pokušavamo bodriti partnera lažnim stenjanjem jer time zapravo šaljemo krivi signal i govorimo partneru da nam odgovara to što radi, a zapravo nije tako.

Ako pak pripadate skupini glasnijih žena, nemojte se sramiti svoje potrebe jer će on vaš seksualni život učiniti još boljim.